Ingen Dikkedarer sweateren

Sweateren #ingendikkedarersweater er strikket efter PetiteKnits’ opskrift. Alle (følte jeg) strikkede den.

Hvem er Morten den kreative hækle/strikke klub jeg er medlem af, har (næsten) samtlige medlemmer haft modellen på pindene, hen over året.

Ingen Dikkedarer Sweateren - striktøjen alle har på pindene

Jeg storsavlede, kiggede, mærkede og prøvede dem undervejs – og som jeg forventet, er den ikke kun pæn på billederne. Pasformen er rigtig lækker og virkelig rar at have på. Jeg måtte og skulle bare købe noget garn, og se at komme i gang. Men hvilket garn? Det garn PetiteKnit anbefaler i opskriften er virkelig dyrt, hvilket jeg ikke har økonomien til.

MEN efter at min kreative ”Hvem er Morten” klub havde holdt 2 års fødselsdag, fik vi alle en goodiebag med hjem, der b.la indeholdte én nøgle af BC Garn Semilla Melange (mørk lilla). Garnet var virkelig lækkert og jeg tænkte straks, at jeg måtte strikke en ”Lillebrors Romper” fra PetiteKnit, som lige akkurat passede med én nøgle til den helt lille størrelse. Smart!

Der gik et par dage, hvor jeg så igen en eftermiddag sad på café med damerne fra klubben, der fandt jeg ud af, at Shanice fra www.worktravelknit.dk, havde strikket den famøse sweater i nøjagtig samme type garn. (bare i søgrøn).

Det gode ved hele historien er, at damerne ville donere mig deres nøgler. Godt nok skylder jeg en drink, en kop kaffe og en hæklet sprutte her og der, i bytte handel, meeeeen det gør jeg gerne for at kunne komme i gang.

Jeg trævlede min næsten færdige Lillebrors Romper op (undskyld Simone) og gik i gang med min lækre ego strik. Nu kan jeg sidde her 2-3 måneder efter, med en dejlig kop kaffe på Café Parterre og skrive denne tekst iført en top lækker økologisk og bæredygtig sweater! Jeg kan kun anbefale det! Tak for donationen ”hvem er morten”. ? ☕️

De små ændringer i opskriften

Jeg har foretaget små ændringer i opskriften, som jeg lige vil dele. Ribben er strikket med en drejet ret, i stedet for en almindelig ret. Dette giver et lidt skarpere resultat. Det kan tydeligt ses, hvis man holder to modeller op ved siden af hinanden. Derudover har jeg strikket den længere. Der er brugt i alt 7 nøgler BC Garn Semilla Melange (mørk lilla), der i øvrigt kan købes lige her.

Det er et overskueligt projekt. Det er umiddelbart kun starten der måske kan drille lidt, fordi man udfører flere teknikker på én gang. Du kan bl.a. finde hjælp på Facebook under siden ”Ingen dikkedarer KAL”. Jeg har selv kun strikket 1-2 år, så vil stadig kalde mig nybegynder og jeg klarede det trods alt. ?

Ingen beskeder endnu

LÆG EN KOMMENTAR

Rolig, din mail bliver ikke offentlig